РЕКОНСТРУКЦІЯ ПОДІЙ XVIII СТОЛІТТЯ

Картина Девіда Морієра (1705?–1770) “Битва при Каллодені”

Блискучий період війн 18 століття учасники ДВКА відображують реконструкцією Британської армії 1740-1748 рр. Маючи великий досвід реконструкції світової історії на прикладі Наполеонівської арміі, ми відкриваємо ще одну сторінку Всесвітньої історії. Розмах війн провідних держав того часу – Британії, Франції, Іспанії просто вражає географічним розмаїттям – від Канадськів снігів до Індійської спеки, від Карибського бассейну до Шотландського узбережжя і Європейськіх полів.

Не секрет, що цього року карантинні обмеження не дозволили відбутися багатьом світовим реконструкторським заходам, особливо массовим.

Але вихід завжди є – головне бажання! Прекрасне товариство – клуб “Гіпокрас”, ( https://hypocrasclub.blogspot.com/;  https://www.facebook.com/groups/hypokrasclubzp/;   ), який займається, крім всього іншого, ще й реконструкцією шотландців, в тому числі на період Другого Якобітського повстання 1745-1746 рр.  Отже, невеликий загін урядових військ рушив на зустріч з повсталими кланами. Високий рівень реконструкції наших українських шотландців, їх приязність, гостинність, та неймовірна мальовничість місця проведення дійства зробили свою справу.

Попри всі обмеження та невелику кількість учасників маємо неймовірно видовищний захід! Ще раз дякуємо як Шотландській стороні, так і всім хто підтримав короля Георга!               

Більше фото в нашій галереї   https://dvka.com.ua/bws-gallery/1745-2/ 

Залишити відповідь